Wok The Talk...
-
Frankly, it tastes wonderful! All you need to do, sauteed a handful of garlics, ginger and onion. Add in tanghoon salt and pepper according...
-
Dah lama saya tak post kat sini... sebenarnya masak jer tapi kerana kerja bz lupa nak post dan sebok sosek2 kat sana sini... maklumlah alam ...
Tuesday, August 24, 2010
Ayam goreng berkari kering...
Saya tak tahu orang panggil lauk nih lauk mende. Saya panggil ayam goreng kari kering jerr...walaupun namanya panjang dia lekat di bibir saya...hehehehhe
Bahan-bahannya
Ayam di potong kecil
Di goreng membar sahaja setelah dilumur bersama kunyit dan sedikit garam
Hirisan bwang besar
Hirisan bawang kecil
Hirisan halia
Hirisan lada hidup
2 sudu kari daging Babas
daun sup dan bawang
sedikit air asam dan garam gul secukup rasa
Tumiskan semua hirisan dengan kari sehingga wangi...masukkan air sedikit dan air asam masukan ayam tadi serta kacau dan masak sehingga kering dan keluar minyak....hah senang jerr nih lauk sahur nih...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment