Wok The Talk...

Tuesday, May 31, 2011

Umie & Co

heheheheheh...ituhari pergilah anak beranak makan kat Fish & Co we ordered family platters and other stuff makan seratus lebih juga Ya Allah...mahei giler...sesekali pun rasanya tak sangguplah nak pergi lagi... tak mampu nak pergi lagi...

Tapi dah di namakan bebudak mestilah dia minta Umienya ini deporang kata nak makan lagi...tapi umie cobalah masak pula...Challenging Sungguh anak2 den nih...dok cabar-cabar Omak dia pulak...hahahhahahaha


Inilah yang terhidang dan di makan bersama...Anak-anak nih pengobat jiwa lara...mereka menjerit pula Umie punya lagi sedap lah...Syukur alhamdullillah meaning Fish & Co scrap from our list oredi...hahahahhaha

Resipinya agak mudah sahaja...dan modal tidak melebihi $20 dollar... tengok tu bezanya makan luar dengan di rumah...memasak ini mesti ada passion dan keilkhasan dan juga kerajinan...kalau dah memang tak rajin tu tak dapat lah den nak menolongnya...hehehehhee

InsyaAllah pejam mata masa makan boleh tafsirkan bagaimana resipi tersebut...alhamdullillah.

Resipi nasi kunyit itu
2 cup rice (I used bhasmati)
1 teaspoon tumeric powder
1/2 teaspoon paprika or cili powder babas
4 table spoon butter
Water accordingly
Garam and pepper secukup rasa
lots of chopped parsley
Masukan semua bahan let it masak dlm periok nasi biasa do not kacau let it cook nicely

Medium Size Shrimps slice to open marinates with butter, sautee on non stick pan...dash of salt and pepper

Grilled Sotong marinates with dark sweet sauce add salt and pepper gerenti very the nice and nyummy yet simple

Buttered Fish or fillet  pan fried with butter, a bit of paprika and a bit of mayo

For the white sauce
1/2 cup milk 
2 tablespoon butter 
salt and pepper it taste exactly superb!...

6 comments:

  1. wah gee, macam gini fish & co boleh tutup kedai lah ..heheh sedap nampak your platter plate tu gee!!!!

    ReplyDelete
  2. hahahah Ayu...kalau anak kita dok nak makan kat fish and Co jer kang kita kene duduk bawah jembatan...mau tak mau kene juga try coba test...hahahahahha

    ReplyDelete
  3. mak peah...apesal kita br termengendap entry neh??? why??

    udah la sedap pulak tuh...apa ke namanya neh makpeah...

    yang putih2 tuh cheese ke? adoyaiiii...drooling smpai nk juling mata aihhh

    ReplyDelete
  4. mak Qis ngendap kita ya...kita dah lama tak update yang...coti sekolah lagi bz...yang putih2 tu milk gan butter Mak Qis...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...