Wok The Talk...

Monday, September 6, 2010

Cheesy Mashed Potato


HAH! yang ini tersangat lah mudah. Jangan kata bebudak bapak gan mak budak pun suka.

Senang jerr membuatnya

Sekotak Mashed Potato (serbuk)
Skim milk
Parmesan cheese
Water
Garam dan blackpepper secukup rasa

Sukatannya begini jika secawan tepung kentang, 1/2 cawan susu dan 1/2 cawan boiled water. Campur2 sehingga boleh di kepal cantik...masukan parmesan cheese seberapa byk yang anda suka dan kepal-kepalkan semuanya.

Gunakan 1 sudu jer minyak goreng kalau nak sedap pakai minyak zaiton. Kepal adunan jgn bulatkan tapi leperkan so mudah masak dan garing...jika tidak suka goreng boleh bake dlm oven suhu 140 selamat 10-15 minutes sahaja.

CEPAT dan MUDAH! tapi sedap!

3 comments:

  1. cemana rupe parmesan cheese tu ek?hehehhe..

    ReplyDelete
  2. Jaja kalau pergi supermart ada tertera namanya 'Parmesan' ada yang sdredded dan ada pula yang berketulan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...