Wok The Talk...
-
Puff pastry rolls nih berinti daging cincang ala-ala murtabak...almaklum selera orang melayu hihihihi. Mudah sangatlah membuatnya lagi lah ...
-
200gm Udang di belah belakangnya lalu di gaul dengan tepung Haruma (KFC) dan di goreng mengunakan minyak yang agak panas. Jangan goreng terl...
Saturday, April 23, 2011
Mango Jelly Pudding
Actually serbuk manggo pudding tu dah lama dalam simpanan...tapi asyik lupa jerr...masa beli kat Shengshiong tempohari. Ada sekali tu beli manggo many-many tapi ... ehe boleh terlupa pasal nak buat pudding nih...terus manggo habis baru teringat opocot manggo puddingku!!!!...
So buat para ibu sekalian...jika beli sesuatu janganlah simpan di dalam gerobok kang terus hilang ingatan...cam mak nih hah...hahahahahahahah kalau dah beli tu letak depan mata nanti ingat serta merta...heheheheh learnt through experience...
Serbuk tu mcm 500 gram bila baca dia kata bubuh semuanya...semua you! mak nih takut byk sangat...tapi mak cekal kan hati lah bubuh air 1.2 litre masukan serbuk pudding manggo tu lalu berkayuh dalam periok...tapi kan kan kan...tersangatlah lembek tidak menunjukkan keanjalan yang di kehendaki lah...ermmm lembek2 nih anak mak nih cerewet nanti dia takmoh makan pula...mak terjumpa pula sepeket serbuk jelly 13g...hah cantik...mak pun apa lagi masukan dan putar2 sehingga mendidih tapi jangan sampai bubble nanti tak cantik...
Air yang 1.2 litre tu bukan semua air putih kerana mak letak buah laici maka air laici tu pun mak letak dalam pudding mak tu...so agak2 lah ya...jadinya Alhamdullillah semua ahli keluarga mak sangat bahagia menikmati jelly manggo pudding nih...lenkali tak bleh buat many-many arr...kene buat separuh jerr...sbb it took 3 days to finish it...hahhahahahahahahahhahahahahahha so lemau u know nak perabihkan mende manis nih ....woobly woobly woobler weebly duhhhhhhh!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
kalau bulan ramadhan ngam sgt2 ni:)
ReplyDeletesungguh benar bagai dikata zu...hihihihi
ReplyDelete