
Tanpa saya sedari saya dah boleh bikin udang kering floss juga! Rupanya semlm selepas saya merendam udang kering sekali tu masih blom-blom kembang maka saya rebus... setelah rebus saya tumbuk halus dan goreng bersama chaipo... SubhanaAllah sangat sedap di floss dengan sedikit gula... hawuslah saya membuatnya lagi untuk topping roti dan sebaganya.. amin.
Saksikan video di bawah ini untuk membuatnya begitu mudah rupanya...
Gee,kak Ros tabik spring la Gee berjaya buat chee chong Fun ni.Warga cina + melayu kat umah ni semua suka makan ni lebih2 lagi hongkong style yang ada udang kat dalam.Asyik dok gi hotel sebab nak cari yang halal.Kak ros nak cuba la juga buat ni.Thank u sudi konsi video tu ya gee.
ReplyDeleteKak Ros sama2 kita ya...anak dara saya yang 12 tahun tu sangat suka chee cheong fun ini... semua makanan cina dia suka... so saya pun apalagi mencari cara membuatnya... alhamdullillah jumpa video nih Kak Ros JOM!
ReplyDeletewow sedapnyer..lame tak makan ni..agak2 10 tahun cam tu.. kat melbourne ni mmg tak boleh dpt la..kalau ye pun kat kedai cine tak tentu 100% halal..huhu
ReplyDeletemmg enak nyaman Jom kita bikin sendiri...hehehehhe
ReplyDelete