Wok The Talk...

Saturday, March 26, 2011

Portugese Egg tart

mula-mula bikin suka lah picit-picitan dalam acuan tu... then ter~overlook plak ada american idol... tersasar  suhu panas sangat...hahahaahahhahahahah tapi garing budak2 ngap!
2nd batch dah tersangat penat dan malas potong2 pastry dan jeplok kat dalam acuan hahahaha
Masakan ulangan juga. Selama seminggu saya tidak update... kerana bertugas sepenoh hari... penat lah sangat selalu setengah hari kali ini full day...macam nak tercabut lutut dok berdiri berbual tak habis-habis...tulah kerja saya menghendaki saya berbual hahahahahahahahah... kerja best kah asyik kene bercakap jerr...hihihi

saya memang mengunakan jenama ini sungguh best dan sgt garing!
Oklah... minggu nih insyaAllah kuranglah sedikit 3 kali seminggu sahaja adalah hari rest nanti... sehingga tamat dan bulan 5 nanti...insyaAllah...

Kali ini saya sajikan Tart Portugese lagi... anak-anak dan suami saya kalau saya buat tart nih kene lebih2 kerana mereka memang suka...

mudah jerr kejam mata pun boleh!...

Ingredients 
4 egg yolks, 
1/3 cup sugar caster or icing sugar, 
1/3 cup milk, 
1 small can nestle cream
vanilla essence...

Whisked the ingredient sekejap jerr... then letak pastry dalam acuan tuangkan adunan 3/4 bake at 175ºC for 15-20 minutes jerr...selesai

3 comments:

  1. ayyooo sangat ingin saya coba!!

    ReplyDelete
  2. cobalah coba....insyaAllah...senang jerr tu...hehehe

    ReplyDelete
  3. Bonda,

    Bonda tinggal dimana ? Mana mahu dapat ini pastri ?

    Sudah kucari pastry ini di Jusco kenapa tidak ketemu ? Huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...