Wok The Talk...

Sunday, January 23, 2011

Roti Simple Banget!...


Gunakan 1 paket yeast kering, 2 cawan tepung gandum air secukupnya dan sedikit garam ...Mak tak uli pun kacau sahaja dan tepung mak agak lembek tapi Memang begitu lah cara Mak.

Adunan di perap selama 30 minutes. Lalu Mak keluarkan dan golek-golekkan dalam tepung kering supaya tidak melekat bila di angkat then masukan dalam loyang bulat bakar...sambil buat belahan di atasnya dengan pisau...bake for 30 minutes at 220ÂșC.

Anak-anak Mak dan somi memang suka Roti simple cam gini. Roti nih kami makan buat breakfast... makan cecah kari ayam dan sambal ikan bilis belen.

Anak dara Mak petik gambar dengan peanut butter dan jamnya...di pesan jgn lupa post gambar adek punya ya Umie...hahahahahha post jgn tak post kang ngamuk dan merajuk pula...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...