Wok The Talk...

Wednesday, February 16, 2011

Banana Bread Pudding


Hah somi mak memang minat sangat kuih, cake atau roti yang manis-manis. Semalam dia off day. Mak pun menganyam ler... bukan anyam ketupat tak kose nak anyam lepat dan ketupat...hihihihi Mak anyam bread pudding lagi.


Mak tanya babah nak makan Bread pudding lagi tak?... Nak! Nak! Memang dia minat sangat bread pudding nih lagilah kalau ada banana manis dan lazat. Mak suwuh somi mak pergi beli pisang. Cepat-cepat dia pi kayuh basikal pergi pasar dekat jerr...

Ingredients
6-8 pieces white bread
3 bananas (dunno wat's the name sori...heheheh)
2 eggs
1/2 cup brown sugar
1 tablespoon cinnamon powder
1 cup evaporated milk
1 teaspoon vanilla essence
a pinch of salt

As usual, beat eggs with brown sugar, evaporated milk, cinnamon powder a pinch of salts and vanila essence. Beat lightly. Place shredded bread into buttered baking dish and pour over the mixture. Bake at 175ÂșC at about 25-30 minutes.

4 comments:

  1. Ossh..sedap ni, dari jauh dah tahu memang sedap. Saya cuba ya.

    ReplyDelete
  2. Sila kan dear...I lufher nak letak banana dalam ingredient...

    subhanAllah...hahahahahha

    ReplyDelete
  3. wahh sure sodap nih.. den tak eronah laie lotak banana.. nanti nak cubo lah hihihi
    satu lagi mama kim salam k.gee tu hari tjk blog ni mama suka sgt dari awal ke akhir posting dia belek :D

    ReplyDelete
  4. Sedap gee!...nih pertama kali kgee letak banana so sweet and nice with cinnamon powder lagi power yang!

    Wa'allaikummussallam...

    Gee terharu kgee mama read my blog...suwuh mama buat blog masak2 JOM! NUFFNANG here I come! Kim salam mama tau pelok cium sekali!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...