Wok The Talk...

Saturday, February 19, 2011

Cheesy stuffed mushroom


Tadi tetiba bila bukak esbok baru perasan beli mushroom besar semlm. Hah Mushroom nih kang dok lama dlm esbok tak cantik. Sebenarnya tak jadi nak buat pasties... malas mungkin esok lah ya...

So dah masak nasi gan lauk kupang sambal wth ikan goreng...macam kurang gitu.. somi ku harus ke kerja... hah idea nih kan selalu datang menerja last minute. Ku ambil mushroom besar sebanyak 8 ketul ku bersihkan dan buang stemnya...

Ingredients
8 palm size Shiitake mushroom
2 Diced Tomatoes
2 tbspn cream cheese
2 slice cheddar cheese ( I need to stock up parmesan!)
sliced chillies (orang melayu mesti nak pedas!)
1 big egg whisked
chopped daun bawang
1 tbspn of olive oil
salt and pepper

Cara membuatnya mudah. Whisked egg then masukan segala bahan yang telah di cincang tadi di dalam bekas telur... Shiitake mushroom saya sautee beberapa minutes di atas griller with olive oil kerana ianya besar dan mengkal (running out of time LOL). Setelah itu masukan bahan tadi di dalam shiitake mushroom dan bakar di dalam oven selama 15 minutes at 220ÂșC (nak cepat dah)...result nya WOW! Sedap amat...my hubby and son loves it so much so am I...my girl takde ada netball tournament kalau dia ada pun dia tak suka mushroom sangat.

Marilah coba jangan tak coba...!

2 comments:

  1. nabila sgt suka mushroom & cheese nampaknya esok kena pi beli mushroom la.. best best tq k.gee

    ReplyDelete
  2. subhnaAllah kalaa akakt rumah nih Gee dak Aqim...kalau dpt mushroom nih ucap dan pelok kita bertulang kali terimakaseh umie...padahal selalu masak mushroom tapi sukanya kemain...

    haruslah kita melayan anak2 yang suka makan mushroom nih otak cergas juga bagus untuk kesihatan!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...