Wok The Talk...

Friday, July 16, 2010

Kek Batik


4 tbspoon of sweetened condense milk (supposedly 1/2 a cup)
1/2 cup sugar (supposedly a cup)
1/2 cup cocoa
3 packet of instant milo
190g butter
4 eggs
1/2 sudu kecil essence vanilla
sedikit air
Sepaket biskut Marie

Sebenarnya saya ingat nak kurangkan kemanisan akibatnya ia agak cair....gunakanlah satu cup gula so that it will caramelized dengan begitu cantik dan lebih mudah pabila di potong kelak.

Telur-telur di pukul dengan lemah lembut jangan terkocoh-kocoh. Masukan kesemua bahan-bahan kecuali biskut marie dan kacau tanpa henti di dlm periok dengan api yang kecil sehingga ianya pekat or caramelized.

Masukan pecahan biskut marie dan gaul rata. Tuang di dalam bekas dan tekan rata. Masukan ke dalam esbok antara 3 sehingga esok hari. Lagi lama pun takpe lagi bagus.

Nak makan potong ada belen simpan kembali di dalam esbok.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...