Wok The Talk...
-
Puff pastry rolls nih berinti daging cincang ala-ala murtabak...almaklum selera orang melayu hihihihi. Mudah sangatlah membuatnya lagi lah ...
-
200gm Udang di belah belakangnya lalu di gaul dengan tepung Haruma (KFC) dan di goreng mengunakan minyak yang agak panas. Jangan goreng terl...
Sunday, August 15, 2010
Paru Goreng Sambal
Paru di rebus sehingga empok. Setelah itu dihiris dan di lumurkan kunyit serta garam sedikit...di perap seketika...
1 biji bawang besar di hiris
2 butir lada putih di hiris
2 sudu lada kisar
(8 biji lada kering, bawang kecil, bawang putih dan sedikit belacen)
1 biji lada merah di hiris
gula dan garam secukup rasa
2 sudu besar minyak masak
sedikit air asam
Masukan paru yang di perap dan goreng bersama minyak 2 sudu tadi. Masukan lada kisar di balik-balik serta hirisan bawang besar, putih dan juga hirisan lada. Jangan lupa letak sedikit lada sula, garam dan gula secukup rasa. Masak jgn terlalu lama jika tidak nanti parunya akan keras...last masukan air asam dan gaul rata lagi sehingga yakin ianya dah masak...hiasan bawang goreng seperti biasa...saya suka bawang goreng sesangat lah...
Simple sahaja tutup mata pun boleh bikin sama itu paru sambal....GOOD luck!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment