Wok The Talk...
-
Puff pastry rolls nih berinti daging cincang ala-ala murtabak...almaklum selera orang melayu hihihihi. Mudah sangatlah membuatnya lagi lah ...
-
200gm Udang di belah belakangnya lalu di gaul dengan tepung Haruma (KFC) dan di goreng mengunakan minyak yang agak panas. Jangan goreng terl...
Tuesday, August 24, 2010
Ayam goreng berkari kering...
Saya tak tahu orang panggil lauk nih lauk mende. Saya panggil ayam goreng kari kering jerr...walaupun namanya panjang dia lekat di bibir saya...hehehehhe
Bahan-bahannya
Ayam di potong kecil
Di goreng membar sahaja setelah dilumur bersama kunyit dan sedikit garam
Hirisan bwang besar
Hirisan bawang kecil
Hirisan halia
Hirisan lada hidup
2 sudu kari daging Babas
daun sup dan bawang
sedikit air asam dan garam gul secukup rasa
Tumiskan semua hirisan dengan kari sehingga wangi...masukkan air sedikit dan air asam masukan ayam tadi serta kacau dan masak sehingga kering dan keluar minyak....hah senang jerr nih lauk sahur nih...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment