Wok The Talk...

Wednesday, December 22, 2010

Prawn Pasta with Steak


Semalam memang kelakar lah kan...lepas tengok wayang sampai rumah hampir magribh. Selepas magribh mula lah penyakit Ajaib menyerang hebat tak tahulah sakit apa dah hampir seminggu begini...penyakit yg sungguh pelik sejuk semcm, maka berbungkus badan bergebah dan kaki pakai stokin bagai...gigil-gigil sejuk terlelap sekejap...

Tetiba si bujang betul-betul kat muka Umie nih hah...Umie abg lapar...hahahahahahhahahahahahahha dah makan nasi ayam kat banquet dua pinggan pun lapar lagi?! Tu at 6 abg makan Umie! Long time ago... hahahha Yelah yelah....Umie bingkas bangun...tengok jam ayoyo! dah 11 setengah dah...mujur lah budak2 masih coti sekolah...

Thawed beef steak...and starts boiling Linguine...aksi hebat bermula...tiga stove di nyalakan serentak...


Bermulanya menggrilling beef steak. Mustard, chopped garlics and margarine so rattatattat!!! There goes my grizzling steak....

Hirisan lime lontar dalam, chop chop hirisan kentang lontar dalam kuali goreng membar dahulu sebelom melontar dalam griller...black pepper sauce lontar...BBQ sauce lontar...springkle steaks with salt and pepper...sekejap jerr dah masak...

Chopppachop garlics saute with olive oil masukan udang...Tossabout! Masukan pasta sauce lots of chopped onions and parsley! Viola Bon Apetit!!! 

ARIGOSAMA OH MELANTAK SAMA!


3 comments:

  1. wahh sedapnya nampak steak lontar-lontaran mak Peah ni... terusan lapar huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Mak Peah,

    Ida nak choppp semua-semua yang bergelimpangan di atas pan dan pinggan itu.

    ReplyDelete
  3. kih kih kih...nih resipi lontaran namanya ya Gee...selamat kembali keronchet gee!

    Ida jom bersila...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...