Wok The Talk...

Saturday, December 11, 2010

Oreo Cheese Cake


Cheese cake oreo nih sangat mudah, jika inginkan flavour blueberry ke atau perisa ala tiramisu pun kaedahnya sama sahaja. Pokoknya rasanya enak. Mak Peah tak suka pening-pening kepala nanti Mak Peah migraine, makanya Mak Peah selalu mencari jalan yang mudah dan santai tapi yang pasti musti enak rasanya.

If you love Philadephia Cream cheese anda boleh layari website di sini for great recipe!

Ingredients
24 OREO Cookies, divided
3 tablespoons butter, melted
3 (250 g) packages PHILADELPHIA Brick Cream Cheese, softened
3/4 cup sugar
1 teaspoon vanilla
3 eggs

Caranya senanglah sangat cookies di pecah-pecahkan atau blender kering. Jika anda tidak gemar cheesecake anda di bake...maka boleh skip the eggs.

Kali ini suami Mak Peah hendak bake cheesecake...makanya mak peah letak 3 biji telur lalu di pukul dengan segala bahan di atas tadi sehingga jaya. Setelah semua bahan yang di masukan kedalam mixer atau di pukul cantik tuangkan di atas bekas yang telah di letak susunan atau pecahan cookies tadi. Bake at 175ÂșC 20-25 minutes.

Chilled for more than 3 hours resultnya...Ommmph lazat! Boleh di simpan di dalam peti esbok selama sehingga 1-2 weeks...tapi kerana suami Mak Peah pencinta dairy product nan tegar, separuh cheesecake oreo lenyap dalam sekelip mata...jgn kata seminggu dua...dia bawa bercoti bersama dan di ngap keesokan harinya....TAMATED!

Salam bertemu kembali wahai sahabat semuanya! YEAY!

2 comments:

  1. Salam bondaku Mak Peah, sihat ke ?

    Lamanya gantung kuali ? Tup2 tayang kek cheese plak. Saja la tu bikin hati gua panasssssssssss jer hihihihihi

    ReplyDelete
  2. Salam ida sayang

    hahahahah terkucil Mak Peah Gelak...Mak Peah pi bercoti lepas tu balik bleh demam kepialu pulak...tapi gagahkan semangat juga bikin kek buat Pak Sood dan dua metot pojaan ini....

    I miss u Ida! big hugs...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...