Wok The Talk...

Wednesday, December 1, 2010

Saba Fish & Garlic Fried Chicken


Kita mula makan saba fish nih bila mula mencoba makan makanan korea....hailah antu korea telah menyusup-yusup dalam sanubari Mak Peah. Mak Peah pengemar filem Korea yang Romantika di pohon Kalapo, Filem Seram Kojol dan juga Filem Komedi Korea.

Kalau drama kat chanel U tu jangan cakaplah selalu follow up...the three brothers...ada KBS lagi...tapi apakan daya jika Pak Sood dan anak Mak Peah take over takde chance lansung lah...untuk menghilangkan rasa geram Mak Peah menonton kat youtube atau my soju melalui Hp sajerlah desperatekan?!... hahahahhaha...


Resepi ayam goreng garing nih mudah sahaja
6 keping kepak di belah dua
1 sudu besar chili powder Babas
1/2 teaspoon kunyit serbuk
1 white egg
salts and pepper
8 garlics pounded

Marinate your chicken and let it rest for 30 minutes or overnight. Deep frying or bake.

Hari ini Mak Peah masak nasi lemak sahaja...masakan ulangan...so Mak Peah letak gambar ayam goreng garing dan saba fish ini sahaja. Selamat Hari Rabu!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...