Wok The Talk...
-
200gm Udang di belah belakangnya lalu di gaul dengan tepung Haruma (KFC) dan di goreng mengunakan minyak yang agak panas. Jangan goreng terl...
-
Jika anda menginginkan bread pudding yang orginal boleh refer to this allrecipies.com. Seperti biasa Mak tambah sikit itu ini. Tapi jika...
Friday, December 31, 2010
Wonton Ayam
Selalunya Mak buat Wonton Udang...anak-anak mak lebih suka wonton udang. Kerana takde stock udang dalam esbok...makanya mak pakai chicken breast meat jerr...simple jer Maknya wonton.
Mak gunakan breast meat so senangn nak cincang pakai pisau besar jerr...
Resipinya
2 chicken fillet (breast meat)
sengkuang china di cincang (optinal)
lada sula lada hitam serbuk
garam
daun soup
sedikit cornstarch (optional)
Letak sesudu kecil isi kedalam kulit wonton, sapukan air di keliling kulit wonton itu dan ponjotkan sahaja..lalu goreng atu di buat soup...Mak buat keduanya sekali...so takdelah anak Mak nak gaduh-gaduh...memang mereka suka both pun...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
salam gee,
ReplyDeletewantan ayam nikan, macam siew mai yang kita makan kat hong kong tu...dagingnya gunakan ayam..
pandai gee buat ni!!
Salam Ayu
ReplyDeleteKita selalu bikin anak kita suka kita pun suka...mmg sama cam siew mai Ayang...