Wok The Talk...
-
200gm Udang di belah belakangnya lalu di gaul dengan tepung Haruma (KFC) dan di goreng mengunakan minyak yang agak panas. Jangan goreng terl...
-
Jika anda menginginkan bread pudding yang orginal boleh refer to this allrecipies.com. Seperti biasa Mak tambah sikit itu ini. Tapi jika...
Monday, December 27, 2010
Mee Tiau Hongkong
Agaknyalah ya namanya begitu...saya kurang pasti...sbb anak saya nak makan mee tiau hongkong katanya...saya suruh babahnya beli dia takmoh dia nak Mak Peah masak juga...
So terpaksalah ke dapur juga di hujung minggu...tapi kerana Mak Peah mengamuk sekejap dengan budak-budak yang menyerak satu rumah....kuahnya dah terserap dek mee tiau tadi....hahahahha lenkali tunggu kalau nak marah kalau tak kering mee cam mee Mak Peah nih....hahahahha hanya kerana kelewatan teknikal lambat potik gambar!...hahahahahhahaha...pengsan takpelah pahamjerlah ya...
Bahannya
500g Mee Tiau
200g Udang
2 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil sos black pepper (optional
6 garlic cincang
sedikit hirisan halia
2 sudu cornstarch di larut dengan air
1 stock chivken knorr
Sayur Sawi
Lada sula
Tumis bawang putih, halia dan udang sehingga masak...masukan sos, sayur dan cornstarch yg telah di larutkan dalam segelas air. Masukan stock chicken...last baru di masukan mee taiu dan di gaul rata... peringatan makanlah masa panas dan cepat-cepat kangjadi cam Mak Peah terkering semua...LOL
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
salam gee,
ReplyDeletewah marah betul namapak nya tu..
ini dah bertukar jadi orang hijau ya..
sabar ya gee..i can understand the feelings..
lets be happy, we found each other kan..
Salam Ayu
ReplyDeleteI am so happy we found each other...kita masak2 sampai pengsan ya...LOL