Wok The Talk...
-
200gm Udang di belah belakangnya lalu di gaul dengan tepung Haruma (KFC) dan di goreng mengunakan minyak yang agak panas. Jangan goreng terl...
-
Jika anda menginginkan bread pudding yang orginal boleh refer to this allrecipies.com. Seperti biasa Mak tambah sikit itu ini. Tapi jika...
Tuesday, December 14, 2010
TomYum si Ikan Pari
Alkisahnya masa lunch tadi jangkanya nak masak asam pedas ikan pari...sedang menumis lada kisar sekali tu, chek stock asam dah habis. Sape lagi somiku lah punya kelije. Sakit tekak jerr dia buat air asam.
So terjerit sekejap.."Babah asam pinito!" Kelam kabut orang guilty chek esbok. Mak Peah dah pegang senduk cekak pinggang ketap bibir...grr...grr..grr
"Hah! Ada lemonde!" Teriak somiku joget-joget mintak kasihanlah tu. Ermmm...tetiba terpikir boleh lerr juga dharurat mentelah dah nak ke kerja si sang somi. Cari dua batang Serai Mak Peah titik, hiris halia, dapat pula daun limau purut lebur, lada padi, sayuran lebur dan letak sesudu besar gula dan garam secukup rasa. Perahan lemon setengah biji...kaw..kaw..kaw lerr...
Tak pernah pulak masak ikan pari tomyum har har har....doa sikit selawat sikit...kuss mangat ngancam lerr!!!! Puas hati di Bimla arr.....
Somi dan anak-anak menghirup hingga ke titisan akhir...syukur alhamdullillah selamat selaba!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
salam gee,
ReplyDeletehahaha kelakar betul baca yang ni!!...
can imagine gee tengah pegang senduk, ketap bibir..hahaha.. promote advertisement lagi last2 tu..haaha..'puas hati dibimla'...eh bukan ke puas hati digolden chance'?....kalau orang advertising baca memang dia kasi commisson kat gee..wakakakaa...
Salam Ayu
ReplyDeletehahahahahahhahahahhaha kita kasi dorang percuma jerr kan iklan kat blog kita...harap2 dptlah satu gelang emas di golden chance pun jadilah kan...hahahahahahhahahahah