Seperti biasa hari-hari panas seperti sekarang ini masakan yang best adalah masakan bersoup. Masakan ini pun kalau di makan bersama sambal belacan memang Ommphhh....
Mudah jerr
Seekor kecil ikan tengiri di buang tulang menjadikan ia fillet
Hiris bawang besar,bawang putih serta halia (lebih sedikit)
Tumis bawangan tadi sehingga wangi. Masukan fillet yang telah di hiris halus dan di buang tulang tadi apabila soup mendidih. Masukan garam dan lada sula secukup rasa. Taburkan bawang goreng dan juga daun soup penyedap rasa.
Apabila semua telah mendidih masukan cendawan yang telah di bersihkan. Maaf saya tak tahu nama cendawan ini dia macam taugeh gitu tapi sungguh enak.
Suami saya pesan, dalam berkata-kata mesti yang baik-baik sahaja. Lawan keburukan dengan kebaikan insyaAllah Allah swt maha mengetahui apa yang kita tidak ketahui. Keangkuhan dan ego membuat orang bertambah emosi. Jika orang fitnah kita, kita doakan yang terbaik buat mereka agar mereka sedar dan insaf.
Esok-esok dia penat dia senyap lah...awak teruskan jerr blog masak memasak nih dan kasi nasihat sikit...Baiklah...Amin sejuk hati saya.
Tulah jgn Eat Junk, become Junk's....
jengkolan punya olang tak cun langsung....ooopsss....hehehehhe....
hehehe jengkolan...
ReplyDeletejengkol kalau di makan pun busuk kentut pun busuk...hihihihi
ReplyDelete