Wok The Talk...

Sunday, October 31, 2010

Kacang Buncis Goreng

Kacang buncis goreng yang sedap di makan bersama nasi panas. Jika ada yang mengalami penyakit gout, di khabarkan bahawa tidak boleh makan sayur kekacang berlebihan. Sebenarnya dalam pemakanan semuanya kita kene lah jaga sukatan agar tidak berlebihan. Bersederhanalah dalam segala pemakanan, perlakuan dan juga berbelanja janganlah boros.

Resepinya
Secekak kekacang buncis di potong tiga
2 sudu udang kering di rendam
1 bawang kecil
1 bawang putih
sebiji lada merah
Udang, bawang dan lada merah di tumbuk
sedikit halia di hiris
1 biji telur
sedikit minyak masak
garam secukup rasa

Tumis rencah, setelah itu masukkan kacang buncis dan garam secukup rasa lalu pecahkan telur dan gaul rata Viola Bon Appetit!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...