Dah rajin ke dapur juga anak bujang Mak Peah. Selalu tulung Mak Peah cuci pinggan mangkuk sambil belajar masak. Yelah di sekolah menengahkan ada home economic lagilah dah menengah dua nih rajin dan independent pula dia.
Bahan-bahannya
4 keping Roti di belah dua (sukahatilah kan roti apa pun boleh)
Sebiji telur
2 sudu margarine
3 biji garlic di tumbuk halus atau kasar
black pepper and parsley chopped
Bakar lah di dalam oven selama 15 minute at 150C.
The trick kalau nak rasa keenakan roti garlic ini kata my son...you flipped the roti facing down so it touches your tongue! Hahahahah memang benar pun...pandai anak Umie!
The trick kalau nak rasa keenakan roti garlic ini kata my son...you flipped the roti facing down so it touches your tongue! Hahahahah memang benar pun...pandai anak Umie!
Salam Mak Peah,
ReplyDeleteAdoiiiiiiiiiii..slow slow Mak Peah. Banyak benor makanan sedap posting kat sini.
Salam Ida sayang...
ReplyDeleteanak bujang Mak Peah dah cuti sayang...makannya non stop...makanya Mak Peah masak macam2...satu hari bape byk Mak Peah masak sayang...nih hah byk lagi resepi blom up lagi...hahahahah
Huhuhuhuhu...
ReplyDeleteNak jadi anak Mak Peah jugaklah...
mari mari ida....hihihihi
ReplyDeletealahai... byk nar yg sodap ni.. terliur tetiba nampak gambar mee bandung..
ReplyDeletesibbaik umah mak peah jauh, kalau dekat nak ajer buat muka tebal singgah hari2... hehehe
siapa masuk pun mak eah hidang makan Ziela...mak peah suka orang suka makan...sbb mak peah pun kuat makan...heheheheh
ReplyDelete