Wok The Talk...

Monday, November 15, 2010

Garlic Bread


Mak Peah believe semua orang pandai buat garlic bread. Anak Mak Peah yang teenage nih aduhai kalau garlic bread nih dia boleh makan non stop. Mungkin dia sedang membesar so kuatlah makannya. Sama seperti babahnya tidak suka makan luar. Nak umienya masak juga.

Dah rajin ke dapur juga anak bujang Mak Peah. Selalu tulung Mak Peah cuci pinggan mangkuk sambil belajar masak. Yelah di sekolah menengahkan ada home economic lagilah dah menengah dua nih rajin dan independent pula dia.

Bahan-bahannya
4 keping Roti di belah dua (sukahatilah kan roti apa pun boleh)
Sebiji telur 
2 sudu margarine
3 biji garlic di tumbuk halus atau kasar
black pepper and parsley chopped

Bakar lah di dalam oven selama 15 minute at 150C.

The trick kalau nak rasa keenakan roti garlic ini kata my son...you flipped the roti facing down so it touches your tongue! Hahahahah memang benar pun...pandai anak Umie!

6 comments:

  1. Salam Mak Peah,

    Adoiiiiiiiiiii..slow slow Mak Peah. Banyak benor makanan sedap posting kat sini.

    ReplyDelete
  2. Salam Ida sayang...

    anak bujang Mak Peah dah cuti sayang...makannya non stop...makanya Mak Peah masak macam2...satu hari bape byk Mak Peah masak sayang...nih hah byk lagi resepi blom up lagi...hahahahah

    ReplyDelete
  3. Huhuhuhuhu...

    Nak jadi anak Mak Peah jugaklah...

    ReplyDelete
  4. alahai... byk nar yg sodap ni.. terliur tetiba nampak gambar mee bandung..

    sibbaik umah mak peah jauh, kalau dekat nak ajer buat muka tebal singgah hari2... hehehe

    ReplyDelete
  5. siapa masuk pun mak eah hidang makan Ziela...mak peah suka orang suka makan...sbb mak peah pun kuat makan...heheheheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...