Wok The Talk...

Sunday, November 21, 2010

Tuna Puff


Tuna puff nih ada playcheat sikit...hehehe..almaklumlah Mak Peah blom naik mood nak mengilling puff yang tulin. InsyaAllah cuti sekolah nih Mak Peah akan usahakan ya adek-adek semua. Seorang sahabat kampung 360 menanyakan macam mana nak bikin croissant...

..biarlah Mak Peah gelak dulu...ha ha ha...Mak Peah sudah susah payah pergi belajar akan tetapi...sob* sob* kerana tak pratikkan Mak Peah dah hampir lupa. Takpelah..Esok Masih Ada ...buku resepi belajar Mak Peah masih ada dalam simpanan dah macam khitab Harry Porter dah mula berabuk... sabarlah Menanti Hari Esok ya Ira sayang insyaAllah nanti Mak Peah akan usahakan...

Ok yang ini pejam mata pun boleh buat...ini pun Mak Peah main-main dengan dua anak remaja metot Mak Peah...si adek tukang masukan inti manakala si Abg picit-picitan pastry instant ini...

BAHANnya
Kulit pastry adalah instant prata (LOL)
1 can tuna mayonaise tu jerr

Nak gebu kene set oven anda tinggi sedikit. About 175C - 200 C jengok-jengoklah lah masa membaking. Sebelom baking sapukan egg yolk atas puff ini, it takes less than 20 minutes to bake...insyaAllah with suhu yang cantik akan gebulah puff anda...filling u can use anything other than tuna.

SELAMAT MENCOBA!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...