Wok The Talk...

Sunday, November 28, 2010

Puff Pastry Rolls


Puff pastry rolls nih berinti daging cincang ala-ala murtabak...almaklum selera orang melayu hihihihi. Mudah sangatlah membuatnya lagi lah mudah jika mendapat pastry instant nih....sama jerr dengan prata instant boleh jadi pastry juga...lebih kurang halal.


Mak Peah beli pastry nih di kedai jual barangan baking tak tahulah cold storage biasa ada ke tidak? Rasanya semua tempat ada kot. Kalau tidak ada jangan gusar prata instant tu pun boleh the only different ialah layering dia...kalau nak tambah layer double up the layer jerr lapikkan dua.

Intinya
200g daging cincang
1 bawang besar di cincang
4 garlic di cincang juga
capsicum di cincang juga (optional)
1 sudu curry powder Babas
1 biji telur di pukul (last)
garam dan lada sula secukup rasa

Tumis bahan inti tadi sehingga masak, last baru masukan sebiji telur supaya senang nak lekat apabila mengulung. Dan jangan lupa sapukan kuning telur di atas Puff sebelom bakar. Set oven to 175C selama 25-30 minutes. Check check lah selalu setiap oven lain keadaannya...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...