Wok The Talk...
-
Puff pastry rolls nih berinti daging cincang ala-ala murtabak...almaklum selera orang melayu hihihihi. Mudah sangatlah membuatnya lagi lah ...
-
200gm Udang di belah belakangnya lalu di gaul dengan tepung Haruma (KFC) dan di goreng mengunakan minyak yang agak panas. Jangan goreng terl...
Thursday, November 18, 2010
Prata Wrap
Jika Pak Sood kerja malam, Mak Peah layan juga budak dua metot nih. Maklumlah bebudak nak besar. Mereka membesar dengan cara makanan yang amat berbeza tidak seperti waktu Mak Peah dahulu. Kami di besarkan pagi petang siang malam nasi, lempeng dan makanan traditional.
Dengan adanya iklan di tv dan internet. Selera manusia juga berubah lebih-lebih lagi kanak-kanak lah tapi ramai juga orang tua selera berubah jadi selera omputih....hihihi...Mak Peah pun kekadang gitu juga.
So kali nih masakkan santai dari Mak Peah adalah Instant Prata Wrap. Seperti biasa prata instant nih ada Mak Peah perasanlahkan deporang goreng gan minyak. Sebenarnya tidak payah, prata nih dah berminyak so sanggarkan sahaja di atas non stick pan...enak rasanya. Yang pasti kami mengunakan brand SK...bukan SK II hahaha...
Intinya
Chicken fillet di potong kecil
2 tbsp maple syrup or madu
1 tbsp black pepper sauce
a dash of crushed black pepper
1 big tomato sliced, Salad, Cheese, mustard, mayo and chili sauce.
Saute all the ingredients in a frying pan about 5 minutes. Wrap it up with the rest and NYUM!
Normally, one wrap enough to make you feel satisfied and full.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
askum... nak tanya. yg brand SK tu boleh beli dimana
ReplyDeletebrand SK tu ada di temasek jer yang pun susah nak dpt not all place the packet is in red colour... keluaran mamak... but nowadays mak pakai prata kawan pun ok cuma kurang gebu unlike SK nih... nanti I will upload the pic insyaAllah...
ReplyDelete